DIGIT Elektrotechniek sluit aan bij Batenburg Techniek

DIGIT Elektrotechniek sluit aan bij Batenburg Techniek

Vanaf 1 november 2020 is DIGIT Elektrotechniek B.V. onderdeel geworden van Batenburg Techniek. Geen onbekende partij voor DIGIT, want industriële automatiseerders zoals Beenen in Heerenveen, JB Systems in Vlaardingen en Bellt in Zeist zijn DIGIT jaren eerder al voorgegaan. Deze Batenburg bedrijven behoren inmiddels tot de top in Nederland en hebben een heel goede reputatie bij hun klanten en eigen medewerkers.

Door aan te sluiten bij Batenburg Techniek verbetert de positie van DIGIT in Noord-Holland aanzienlijk en zetten we nog beter in op groei en continuïteit. In Nederland is Batenburg een grote speler, maar regionaal hebben de bedrijven een cultuur zoals bij het familiebedrijf DIGIT.

Martijn Dekker, DIGIT Elektrotechniek: ‘Onze medewerkers zijn het meest in hun element als zij mogen bijdragen aan omvangrijke en technisch hoogstaande projecten. Door aan te sluiten bij Batenburg Techniek vergroten we onze kansen op dit type projecten aanzienlijk. Ook qua carrièrekansen voor DIGIT-medewerkers is deze aansluiting een verbetering.’

Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek: ‘DIGIT Elektrotechniek vormt een goede aanvulling op onze divisie Batenburg Industriële Automatisering. Hiermee richten wij ons op het verder bouwen aan onze specialistische kennis om daarmee dicht bij onze klanten te opereren. Daarnaast positioneren wij ons met deze overname sterker en breder in de markt.’  

Grote projecten
We zien de laatste jaren dat belangrijke opdrachtgevers, grote projecten gunnen aan organisaties met een grotere capaciteit. Zo veroveren grote installatiebedrijven steeds meer marktaandeel in Noord-Holland. Aansluiten bij Batenburg geeft ons meer mogelijkheden om dit soort grote projecten ook zelf op te pakken. Dé grote projecten, waar DIGIT collega’s juist zo enthousiast van worden. Medewerkers binnen Batenburg Techniek kunnen indien gewenst extra ondersteuning bieden bij het inschrijven op aanbestedingen, we kunnen een beroep doen op capaciteit binnen Batenburg afdelingen en we kunnen met Batenburg medewerkers sparren zodra het in een project technisch heel complex wordt.

Meer carrièrekansen
Het wordt steeds belangrijker om goede techneuten te werven en te behouden. Het is dus zaak om ambities van DIGIT collega’s ook de ruimte te geven in de organisatie. Wellicht dat een carrière start bij DIGIT in Zwaag en uiteindelijk doorgroeit binnen Batenburg Techniek. Aansluiten bij Batenburg, betekent dus ook: meer carrièrekansen.

Professionele Marketing
We zien nog genoeg mogelijkheden om onze omzet in Noord-Holland te laten groeien. Goede ideeën binnen DIGIT, kunnen straks professioneel vertaald worden door de afdeling Marketing van Batenburg. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van content op onze website, of het wereldkundig maken van berichten, die onze klanten inspireren om nieuwe zaken met DIGIT op te pakken.

Met Batenburg Techniek achter ons, zien we de jaren voor ons met veel vertrouwen tegemoet. Voor DIGIT is dit de beste beslissing nu en in het bijzonder op de lange termijn. 


Nieuws datum 2 november 2020